Pierogowo
Pierogi, kurniki, knysze, koladki…
Gotowane na parze albo we wrzątku. Smażone na patelni albo na głębokim oleju. Pieczone. Nadzienie mięsne, z kaszy, warzywne, owocowe. Słodkie albo wytrawne.
Polskie pierogowe tradycje korzeniami sięgają XIII w., kiedy biskup Jacek Odrowąż, nazywany „św. Jackiem z pierogami”, przywiózł je do nas z Rusi.
Pierogi – od zawsze z nami: u babci, mamy, w naszym domu…
Dlaczego nie podarować tych super smaków innym? Czy praca musi być tylko zarabianiem pieniędzy? Czy nie może być przyjemnością? Połączyliśmy jedno z drugim. Jak mawiał Konfucjusz „Wybierz pracę, którą kochasz, i nie przepracujesz ani jednego dnia więcej w Twoim życiu.” I taka jest nasza pasja, tworzymy dla Was pyszne potrawy.
Dlatego też w sezonie letnim oferujemy możliwość zakupu domowych ręcznie lepionych dobroci.
Oto kilka ich zalet:
- Nasze pierogi lepione są ręcznie od początku do końca, według domowych przepisów przez typowe, prawdziwe gospodynie domowe Dlatego są wyjątkowe i godne najlepszych stołów.
- Do przygotowania potraw używamy wyłącznie naturalnych i polskich produktów. Warzywa z naszego pola i ogrodu, pozostałe składniki od regionalnych dostawców.
- Nasze wyroby nie zawierają żadnych środków konserwujących ani innych składników sztucznie wydłużających termin przydatności do spożycia, dzięki czemu są bezpieczne już dla najmłodszych dzieci, czego dowodem jest fakt, że nasze własne dzieci najchętniej jedzą nasze pierogi prosto z garnka.
- Nie stosujemy tak często używanych wypełniaczy typu bułka tarta czy kasza manna.
- Zawartość farszu w naszych pierogach to aż 50%